Den som vill åka rutschkana på familjebadet får ge sig till tåls ett tag till. Foto: Anders Hansson/SVT

Badhuset i Falun öppnar delvis – familjebadet fortsatt stängt

Uppdaterad
Publicerad

Badhuset i Falun öppnar vissa bassänger på tisdagen. Anläggningen stängde efter att misstänkta fall av badhusfötter rapporterats. Familjebadet håller dock fortsatt stängt.

Under helgen stängde det nyinvigda badhuset på Lugnet i Falun efter att två barn misstänktes ha fått badhusfötter, som orsakas av en bakterie.

På tisdagen öppnade badhuset igen men med vissa begränsningar. Tävlingsbassängen och rehabbassängen är öppna för bad, medan familjebadet håller fortsatt stängt i väntan på svar på de prover som togs i samband med att anläggningen stängde.

Om provsvaren är negativa väntas familjebadet kunna öppna i slutet av veckan.

– Vi vill påminna om att det är väldigt viktigt att man tvättar sig noga innan man går in i bassängområdena och att man ser till att den utrustning, som till exempel väskor, som man tar med sig in är ren, säger Cajsa Andersson som är platschef på anläggningen i en text på Lugnets hemsida.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag vet inte vad det beror på” – hör enhetschefen Cajsa Andersson om de misstänkta fallen. Badhusfötterna på bilden har ingenting med det på simhallen i Falun att göra. Foto: SVT/privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.