Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet får du se hur simhallens insida ser ut, och höra varför det behöver vara så varmt inne i ett badhus – det är inte enbart för komfortens skull!

Badhuset på Lugnet är färdigt – följ med in i Faluns nya simhall

Uppdaterad
Publicerad

Nu är Faluns nya badhus i kommunens händer. Bygget som startade för 2,5 år sedan blev klart enligt tidsplanen och nu är det bara veckor kvar tills allmänheten får hoppa ned i vattnet.

Entreprenören som har byggt Faluns nya badhus på Lugnet har nu formellt lämnat över det till det kommunala bolaget LUFAB, Lugnet i Falun AB.

De uppskattade kostnaderna för bygget låg inledningsvis på 250 miljoner kronor. Vad slutsumman blir i verkligheten är ännu oklart.

Invigning i december

Badhuset ska invigas den 17 december, men redan i första halvan av december räknar kommunen med att vissa grupper kommer att ha börjat ta simtag i de 1000 kvadratmeter stora bassängerna.

I videoklippet får du se hur insidan ser ut, och höra varför det behöver vara så varmt inne i ett badhus – det är inte enbart för komfortens skull!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.