Mamman häktad för mordförsök efter tvåårings fall

Uppdaterad
Publicerad

En tjugoårig kvinna häktas vid Falu tingsrätt misstänkt för mordförsök, efter att en tvåårig pojke i lördags föll sex meter från en fastighet i Falu kommun. Kvinnan är mamma till tvååringen.

Det var på lördagskvällen som den tvåårige pojken föll ut genom ett fönster på andra våningen på en fastighet i ett samhälle utanför Falun. Polisen inledde till en början en förundersökning om grov misshandel. Men om det rörde sig om ett olycksfall eller inte var då oklart.

– Vi vet ännu inte om det är ett olycksfall eller något annat, men vi har inlett en förundersökning om grov misshandel, sade Jan Materne på lördagen.

Dalarna – Tvååring föll från fönster

LÄS MER: Barn i tvåårsåldern föll sex meter från fönster

Efter att händelsen utretts under veckan häktas nu mamman till den tvåårige pojken, misstänkt för försök till mord. Kvinnan anhölls i sin frånvaro i tisdags. Dagen efter verkställdes beslutet.

Hon häktas nu på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden.

Kvinnan nekar till brott.

Läget för barnet ska vara stabilt, enligt Landstinget Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Tvååring föll från fönster

Mer i ämnet