Foto: Grøtt, Vegard Wivestad/TT

Flera trafikolyckor i halkan

Uppdaterad
Publicerad

Flera olyckor har rapporterats in på fredagsmorgonen och förmiddagen. Det är extremt halt på stora delar av vägnätet i Dalarna.

Vid halv tolvtiden larmades SOS om en singelolycka mellan i Valshed mellan Smedsbo och Rexbo i Leksands kommun. En personbil ska ha kört av vägen och ligger på taket. Räddningstjänsten och ambulans är kvar på platsen.

Flera bilar i olycka i Borlänge

Ett larm om flera fordon som är inblandade i en olycka i Borlänge kom vid halv elvatiden till SOS alarm. En personbil ska ha blivit påkörd bakifrån vid Kvarnsvedenvägen/Ljungbergsgatan. Räddningstjänst och ambulans är framme vid platsen. En person ska ha fått vård på plats, men ingen har behövts föras i ambulans för sjukvård.

Voltat av vägen

En bil har voltat av vägen i höjd med Lerviken i Säters kommun. Larmet inkom till SOS strax innan 5.30 på fredagsmorgonen.

Bilen blev liggande på taket i diket.

Föraren ska vara ute ur bilen men klagar över nacksmärtor. Vid 07:20 var olyckan avklarad och föraren förd till sjukhus med ambulans.

Singelolycka vid Tallen

På morgonen har även en trafikolycka rapporterats från riksväg 50/E16 i höjd med trafikplats Tallen i Falun. En bil ska där ha kört av vägen. Ingen person ska dock ha skadats.

Körde i diket i Mora

På Morkarlbyvägen i Mora rapporterades om en singelolycka strax innan tio på morgonen. Föraren klarade sig bra och kunde själv beställa bärgningshjälp.

Det är mycket halt på vägarna. Polisen råder alla trafikanter att anpassa hastigheten efter väglaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.