arkivbild. Vargen på bilden är inte den som nämns i texten. Foto: Heiko Junge

Borlängevargen inringad – jagas i nytt jaktområde

Uppdaterad
Publicerad

Den varg som delvis uppehållit sig i tätbebyggt område i Borlänge har ringats in av jägare. Området där den ska befinna sig ingår inte i det tidigare jaktområdet, men länsstyrelsen har fattat beslut om att utöka området.

Vargen har fortsatt vistats i och utanför byarna i det tidigare jaktområdet, men inte kunnat fällas på grund av tätbebyggelse.

Nu har vargen spårats till ett område utanför tät bebyggelse och är enligt länsstyrelsen inringad i ett område söder om Idkerberget. Jaktklubben har ansökt om att få jaga i området, som ligger utanför det tidigare jaktområdet, och fått ansökan beviljad.

– Eftersom förutsättningarna för skyddsjakten kvarstår beslutar Länsstyrelsen om ett nytt jaktområde. Beslutet gäller bara idag den 4 december. Imorgon och på söndag gäller det tidigare beslutade jaktområdet. Om jakten ska fortsätta nästa vecka behöver vi fatta ett nytt beslut, säger Caroline Dickson, chef för enheten för vilt på Länsstyrelsen i Dalarnas län i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vargar i Dalarna

Mer i ämnet