Brutna stavar och skadat knä – Hamish uppladdning går inte som planerat

Uppdaterad
Publicerad

Hamish McLean-Perry har lämnat kängururna och värmen i Australien och fortsätter nu sin vasaloppsträning på snö i Estland. Men det har varit tuffa förhållanden borta i Baltikum där han har åkt ett par varianter av det 63 km långa Tartu maraton.

– Under huvudloppet är jag glad att jag klarade mig undan med enbart skador på min utrustning, jag bröt två stavar, berättar han.

Förhållandena var alltså inte de mest välkomnande för en Australier som inte sett snö på ett helt år,  inte för någon annan heller för den delen.

Från Australien till målet i Mora

– Många åkare fick lämna tävlingen blödande efter att ha krashat på grund av de isiga spåren, säger Hamish McLean-Perry som även tagit sig igenom Tartu maraton Öppet spår. Då i regn och slask.

Undermålig uppladdning

De båda loppen har dessutom slitit upp en gammal knäskada. Så att äntligen få åka skidor på snö har hittills varit en smärtsam upplevelse.

– Jag har dessutom insett att jag inte har den form som jag hade föreställt mig. Men jag har på kort tid blivit pappa, flyttat och bytt jobb, så träningen har blivit lidande, konstaterar han.

Nu åker han vidare mot ännu ett par långlopp i Finland innan han tar sig an Nattvasan och Vasaloppet. Förhoppningsvis håller både knä och stavar framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Från Australien till målet i Mora

Mer i ämnet