Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elias, Arne och Nille är på besök i Sälen och ger sina bästa tips på vad ska tänka på när man ska vintercampa. Foto: Sofie Lind/SVT

”Camping på riktigt” – tre tips från vintercamparna i Sälen

Publicerad

Att campa på vintern innebär lite andra förutsättningar än sommartid – men det hindrar varken besökarna Arne, Nille eller Elias från att välja vintercamping i Sälen.

– Jag har campat på vintern i 31 år, säger Arne Ekström som menar att skidåkning var det som lockade honom till Sälenfjällen första gången.

Både han och Nille Westerlund har genom åren tagit till sig sig en hel del tips på vad som är bra att tänka på vintertid.

– Om man lämnar husvagnen för att sen komma tillbaka, så måste man komma ihåg att tappa ur vattnet och stänga kranar så att de inte droppar. Annars fryser vattnet och kranen som droppat blir en istapp, förklarar Arne.

Men vad finns det för fler enkla tips till den som vill börja campa på vintern? Hör mer i klippet – och se Elias smidiga bygge som gör att han enkelt kan hämta vatten på campingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.