Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Här är det jäkligt trångt” – häng med in barnfamiljernas husbilar i Sälen där det firas sportlov Foto: Sofie Lind/SVT

”Trångt” boende lockar – fler väljer husbilen till Sälen på vintern

Publicerad

Att campa på vintern har blivit allt mer populärt de senaste åren, vilket bland annat Sebastian och dottern Svea tagit fasta på när de valt att ta husbilen till Sälen på sportlovet.

– Det är såklart lite mer omständligt på vintern när man behöver mer kläder och sånt men det funkar bra, säger Sebastian Nilsson.

Enligt branschorganisationen Svensk camping är den största reseperioden med husvagnar och husbil fortsatt under sommartid, men de ser även att vintercamping blivit allt mer vanligt.

Det visar även en rundringning bland campingar i norra Dalarna som också märker att fler vill campa på vintern.

Fler husbilar vintercampar

Några campingar märker även att fler vintercampare hör av sig tidigare än förut för att kunna boka plats redan nu inför nästa vintersäsong.

– Och även fler med husbilar hör av sig, säger Ingegerd, som arbetar på en camping i Tandådalen i Sälen.

”Här är det jäkligt trångt” – Se mer i klippet och häng med in i familjerna Ivanoffs och Nilssons husbilar när de besöker Sälenfjällen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.