Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Allt har blivit dyrare – hör hur Karl, Annie och Jennie Olsson och andra sportlovsfirare får skidsemestern att gå ihop. Foto: Erika Dahlin Jönsson, SVT

Så försöker turisterna i Sälen kapa sportlovskostnader

Uppdaterad
Publicerad

Kostnader för sportlov har ökat, visar en sammanställning som försäkringsbolaget Länsförsäkringar gjort. Det är något som även barnfamiljer på besök i Sälen märkt.

– Ja, allt blir dyrare, säger skidturisten Jenny Olsson.

Enligt Länsförsäkringar har utgifterna för en barnfamilj under sportlovsveckorna fördubblats jämfört med för tio år sedan.

Deras beräkningar visar att det numera kan kosta upp emot 40 000 kronor för en familj under en vecka i fjällen.

Besökarna i Sälen märker av prisökningen

Just nu pågår sportlovsveckorna och många barnfamiljer befinner sig i Sälen.

– Ja, det är klart att vi märker att sportloven blivit dyrare – man kommer från Danmark och tror att den svenska kronan inte är så stark men trots det så märks det att allt är dyrare, säger Freyja Finnsdottir som besöker Sälen.

Besökaren Jenny Olsson med familj har bland annat valt en skidanläggning där barnen åker gratis upp till en viss ålder och där korvgrillning går före restaurangbesök – förutom när sonen Karl fyllde år.

”Skidhyra, liftkort – allt har ökat” – se mer i klippet om hur barnfamiljerna försöker kapa kostnaderna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.