Vilken kommer bli den allvarligaste klimatutmaningen? Hör vad Göran Rönning på Naturskyddsföreningen säger i klippet. Foto: Torbjörn Påhlman/SVT, Lars Pehrson/TT

”Carl von Linné” besöker Falun på biologiska mångfaldens dag

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen inföll den biologiska mångfaldens dag som instiftades av FN 2002. I Falun var Naturskyddsföreningen på gågatan representerad av bland andra Göran Rönning utklädd till Carl von Linné.

– Utan biologisk mångfald klarar vi inte att överleva, säger Göran Rönning.

FN publicerade nyligen en rapport där man konstaterar att en miljon av planetens åtta miljoner arter riskerar att försvinna de kommande årtiondena.

Även den kommande helgen är det arrangemang kring temat på flera platser i Dalarna.

Arbetsgruppen som var på plats för att prata om den biologiska mångfalden bestod av representanter från Naturskyddsföreningen Dalarna, Dalarnas Ornitologiska Förening, Entomologiska föreningen i Dalarna och Västmanland, Dalarnas Botaniska Sällskap samt Skogsriskan.

Vilken kommer bli den allvarligaste klimatutmaningen? Hör vad Göran Rönning på Naturskyddsföreningen säger i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Klimatet i fokus

Mer i ämnet