Clownförbud på flera krogar i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Bowlingkrogen i Rättvik förbjuder nu clownkostymer på årets halloweenfest och en leksaksbutik i Leksand stoppar försäljningen av clownmasker.

Den senaste tiden har polisen i Dalarna fått samtal som handlat om hotfulla clowner. Bland annat från Gagnef där polisen fick samtal om att en 15-årig pojke blivit förföljd av en clown.

– Clownen ska bara ha gått efter honom på vägen men han har upplevt det som väldigt obehagligt, sa Anders Gustavsson, vakthavande befäl i en tidigare intervju med Svt Nyheter Dalarna.

Clownskräcken

Clownskräck över hela världen

Men det är inte bara i Dalarna som rapporter om hotfulla clowner har kommit in, trenden har tagit över hela Sverige och världen.

Och på grund av dessa händelser har nu Rättviks Bowling & Krog tagit beslutet att inte tillåta clownkostymer eller clownmasker under årets halloweenfest.

”Vi tycker naturligtvis att detta är mycket beklagligt men vi vill värna om våra besökares trygghet framför allt annat. Därför ber vi våra gäster att respektera detta – personer utklädda till clowner kommer alltså INTE tillåtas inträde i entrén” skriver krogen på sociala medier.

Samma budskap har skickats ut från flera krogar i Falun. Även en leksaksbutik i Leksand har reagerat stark på de senaste händelserna och plockat bort clownmasker från sitt halloween-sortiment, det rapporterar dt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Clownskräcken

Mer i ämnet