”Kanske kan man ta av masken och säga att det är fel”, föreslår Tove Björn på Djäkneparksskolan Visa alla (2)
Visa alla (2)

Rykte om clown skrämde upp en hel skola

Uppdaterad
Publicerad

På Hagaskolan i Norrköping blev elevernas oron så stor att skolledningen informerat alla föräldrar i ett brev.

I takt med att allt fler klär ut sig till clowner har rädslan ökat bland barn och ungdomar och skapat oro på många skolor. Nu väljer en av skolorna att prata om det.

– Ryktet spred sig bland eleverna och skrämde till slut upp hela skolan och föräldrar hörde av sig, säger Hagaskolans rektor Marie Johansson.

Efter att barn på Hagaskolan i Norrköping sett en clown på skolgården blev elevernas oron så stor att skolledningen informerat alla föräldrar i ett brev.

– Det är viktigt att föräldrarna utstrålar trygghet och att skolan kan man lita på – där är det tryggt, säger Marie Johansson, rektor på Hagaskolan.

Vad ska man göra åt det?

– Om man ser en clown och andra är runt omkring kanske man fångar clownen och tar av masken och pratar med den och säger att det är fel, föreslår Tove Björn, elev på Djäkneparksskolan.

– Försöka få trenden att dö ut och låta bli clownerna på social medier, menar Amanda Andersson Rose, också hon elev på Djäkneparksskolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Clownskräcken

Mer i ämnet