Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisområdeschefen Peter Karlsson i Dalarna reagera på häktningen: ”Viktigt med öppenhet här och nu” Foto: Johan Lundahl/SVT

Dalarnas polischef om mutmisstankarna: ”Klart det är besvärande”

Uppdaterad
Publicerad

En polis i Dalarna har häktats misstänkt för trolöshet mot huvudman och grovt tagande av muta. Nu reagerar länets polisområdeschef Peter Karlsson på uppgifterna:

– Det är klart att det är besvärande. Brottsrubriceringen är allvarlig och inget jag vill ha på agendan över huvud taget.

Peter Karlsson bekräftar att den misstänkte är en polis som jobbar i Dalarna.

I övrigt säger han att han inte har någon insyn i det specifika fallet eftersom utredningen leds av Särskilda åklagarkammaren. Det går därför inte heller att säga vilka åtgärder som kan behöva vidtas framöver.

– Förundersökningen är precis inledd och vi får följa rättsprocessen och vilket utslag det blir längre fram, säger Peter Karlsson.

Koppling till företag i Gävleborg

Brottet grovt tagande av muta har enligt häktningsframställan begåtts på en adress i Gävleborgs län där det ligger ett företag som har en verksamhet kopplad till polisens arbetsuppgifter.

Förebyggande arbete

Polisområdeschefen berättar att nyheten om häktningen påverkar stämningen inne på polishuset – hör mer om det i videon.

Den misstänkte har vidgått gärningarna till viss del men förnekar brott och har bestridit åklagarens häktningsyrkande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.