Ytterligare två personer är misstänkta i samma fall som den polisman från Dalarna som är häktad misstänkt bland annat för grovt mutbrott. Foto: SVT

Fler misstänkta i mutbrottshärvan med den häktade dalapolisen

Uppdaterad
Publicerad

Mutbrottshärvan kring dalapolisen växer. Ytterligare två personer är misstänkta i ärendet. Det framgår av handlingar från Gävle tingsrätt.

Det var i fredags som en polis från Dalarna häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt mutbrott. Han är också misstänkt för trolöshet mot huvudman.

Mutbrottet har enligt åklagaren begåtts på en adress i Gävleborgs län där det ligger ett företag som har en verksamhet kopplad till den misstänkte polisens arbetsuppgifter.

Dalapolisen och muthärvan

Omgärdat av sekretess

De två personer, utöver polisen, som är misstänkta har inte begärts häktade. Särskilda åklagarkammaren som håller i förundersökningen vill inte lämna någon ytterligare information om fallet.

– Det råder förundersökningssekretess, så jag vill inte kommentera det här just nu, säger chefsåklagare Kajsa Sundgren vid Särskilda åklagarkammaren.  

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Viktigt med öppenhet här och nu”, sa Peter Karlsson, polisområdeschef i Dalarna, när han fick höra att en av hans anställda häktats. Foto: Johan Lundahl/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalapolisen och muthärvan

Mer i ämnet