Att få en ny toppmodern skatepark gläder många åkare. Foto: Torbjörn Påhlman

De gläds åt den nya skateparken

I veckan blev det klart att Allmänna Arvsfonden stöder en ny skatepark i Leksand. Flera åkare ser nu fram mot att få en toppmodern park att skatea i.

För fler nyheter från ditt område, följ oss på Facebook!

Det är Leksands extrema idrottsförening som beviljats fem miljoner kronor från Allmänna Arvsfonden.

Med de pengarna är de ett stort steg närmare en ny och toppmodern skatepark i Leksand.

– Jag tror att många kommer att åka till Lekand för att köra i och med att vi kommer få den här skateparken som är så pass bra. Att man kan köra på proffsnivå, säger August Testad.

I dag kör skatearna i en park med hinder av trä i närheten av Leksandsbron. En annan av klubbens 100-tal medlemmar är Max Limrotsana som också ser fram mot nybygget.

– Det kommer bli en stor mötesplats för alla ungdomar så man kommer få massa nya vänner.

Den nya parken kommer att ligga i närheten av Leksands isstadio och basebollplan. I dagsläget saknar 2,5 miljoner kronor för att få ihop de 10 miljoner kronor som skateboardparken i betong beräknas kosta. Men ordförande för klubben, Mattias Liss, räknar med att de sista pengarna kommer in under våren.

– Till våren ska vi kunna sätta igång.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer