Mannen åtalas för flera brott. Foto: Patrik Qvicker,SVT/Montage

De misstänkta i jaktbrottshärvan är fortsatt anhållna – en förnekar brott

Uppdaterad
Publicerad

De fyra män som anhölls under tisdagen misstänkta för grovt jaktbrott är fortsatt anhållna. En av de misstänkta företräds av advokat Erik Söderman.

– Den enda kommentaren jag kan ge är att min klient förnekar brott, säger Söderman.

Det var på tisdagen som fyra män greps misstänkta för grovt jaktbrott efter att ha blivit anhållna i sin frånvaro av åklagare Helena Eckerrot Flodin. Misstankarna gäller en händelse i mars tidigare i år där en varg ska ha dödats på sjön Amungen. Åklagare Helena Eckerrot Flodin vill under onsdagen inte kommentera fallet ytterligare. Hon hänvisar till utredningssekretessen.

Erik Söderman är tillordnad försvarsadvokat för en av de misstänkta, och hans klient säger sig vara oskyldig.

Misstänkt dödad varg på Amungen

– Jag har hunnit prata med kort och den enda kommentaren jag kan ge är att han förnekar brott. I övrigt så har jag inga kommentarer. Naturligtvis känns det väldigt jobbigt att sitta frihetsberövad för något som han känner sig oskyldigt anklagad för.

Riskerar fyra års fängelse

Hur de övriga misstänkta ställer sig till anklagelserna är oklart i dagsläget. Senast klockan tolv på fredagen ska de häktas av åklagare, eller släppas på fri fot.

Flera av männen är också misstänkta för jaktbrott i samband med två händelser under björnjakten i Rättvik i augusti.

Om de skulle dömas för grovt jaktbrott riskerar männen upp till fyra års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt dödad varg på Amungen

Mer i ämnet