Hör Smedjebacksborna om upplevelserna från riksväg 66: ”Det bara sprutade grus”  • ”Däcken är redo för soptippen”. Foto: Patrik Boberg/SVT

De tar omvägar på flera mil: ”Den där vägen undviker jag totalt”

Uppdaterad
Publicerad

Idag träffade vi flera Smedjebacksbor som har fått sina däck och bilar nedsmutsade av asfalten på riksväg 66 mot Ludvika. De har nu tröttnat på vägen så till den grad att de väljer omvägar på flera mil för att skona fordonen.

Thor Hägglund berättar att det antingen går att åka norr om vägen, via Gubbo och Silfhyttan, eller i värsta fall så långt söderut som via Björsjö och Snöån för att helt undvika vägbeläggningen. Oavsett vilket, en markant omväg och tidsförlust.

– Jag känner flera stycken som tar omvägar. För några dagar sedan åkte jag till Ludvika och det var bra många jag mötte längs Gubbovägen, säger Thor Hägglund.

I videoklippet ovan berättar de om sina upplevelser från väg 66: ”Det bara sprutade grus  – däcken är redo för soptippen”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vägskador i Dalarna

Mer i ämnet