Så här såg vägen ut för två veckor sedan, dagarna efter de värsta problemen mellan Ludvika och Smedjebacken. Foto: SVT

Trafikverket: ”Vi avvaktar – vägen är ganska bra just nu”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen försökte Trafikverket vattenblästra bort den lösa asfalten från riksväg 66 mellan Ludvika och Smedjebacken. Men åtgärden misslyckades efter bara några hundra meter när maskineriet kletade ihop.

På måndagsförmiddagen hade Trafikverket därför ett krismöte där de diskuterade hur de nu ska hantera problemen på den 15 kilometer långa sträckan. Men några större åtgärder kommer inte att göras.

– Vi kommer nu att avvakta, men ha tätare kontroller och tillsyner på den här sträckan och sanda när det behövs, säger enhetschef Marcus Danielsson vid Trafikverket.

– Vägen är ganska bra just nu. Underlaget är hårt och vägen är körbar, säger han.

Sänker hastighetsgränsen

På måndagseftermiddagen skickade Trafikverket ut ett pressmeddelande där de berättar att de har gjort friktionsmätningar på vägen som visar bra värden, och att deras inspektioner dessutom visar att vägen inte längre är kladdig.

– Vi har tätare och utökade kontroller dagligen och sandbilar står beredda om vägen börjar kladda. Vi har valt denna åtgärd då vi tror att en planfräsning av ytan skulle innebära större problem för trafikanterna i dagsläget och för vägen på sikt, säger Marcus Danielsson i pressmeddelandet.

Under tiden har hastighetsgränsen sänkts till 70 km/h.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.