”Det där har hänt mig också” – reaktioner efter granskning av psykiatrin i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Över 2,5 års väntan på vård och patienter som riskeras att tappas bort – under veckan har SVT Dalarna granskat öppenvårdspsykiatrin i Falun. Efter publiceringarna har fler patienter och personal inom regionen hört av sig till oss och påtalat brister inom vården som de upplevt. 

”Det där har hänt mig också”, så har personer från olika delar av Dalarna reagerat på vår rapportering.

Rapporteringen berättar bland annat om hur patienten som vi kallar Emma beskriver sin kontakt med vården i form av bristande uppföljning av mediciner, lång kö till samtalsbehandling och ingen vårdplan som visats upp.

SVT Nyheterna Dalarna granskar psykiatrin

Även personal som arbetar eller nyligen har arbetat inom öppenvårdspsykiatrin vittnar om patienter som inte får den vård de har rätt till och köer till behandlingar som inte finns.

Tycker patienter får hjälp

Samtidigt svarar verksamhetschefen, Kalle Etzell, att man jobbar med att hitta en bättre struktur för att kunna hjälpa fler patienter.

På frågan om han känner att de kan ge den hjälp patienter behöver svarar han:

– Ja, jag skulle inte jobba med det här om jag inte trodde det. Vi har hög kompetens men vi har inte fått ihop det hur vi ska hantera patienterna. Hur vi ska få det att bli mer effektivt och att vi får in de som väntar, säger Kalle Etzell.

Fortsätt tipsa oss om det här och andra saker du tycker att vi borde granska – du kan självklart vara anonym.

Mail: dalarna@svt.se

Telefon: 023-76 51 00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Nyheterna Dalarna granskar psykiatrin

Mer i ämnet