Djurambulansen i Dalarna läggs ner på grund av ekonomiska skäl. Foto: SVT/Arkiv

Djurambulansen i Dalarna lägger verksamheten på is

Uppdaterad
Publicerad

Djurambulansen i Dalarna tvingas lägga ner verksamheten, främst av ekonomiska skäl. Det blev bestämt på ett möte som hölls igår kväll.

– Det är synd för det har varit mycket uppskattat, säger Anna Nordén som är en av grundarna.

Djurambulansen är en oberoende förening där man som djurägare väljer till vilken djurklinik eller djursjukhus man vill åka till. De har sin utgångspunkt i Gagnef/Borlänge och åtar sig uppdrag inom hela Dalarnas län.

Föreningens vision är att på ett säkert och snabbt sätt ta sjuka och skadade djur till närmsta djursjukhus eller veterinär.

– Det har varit många resor till veterinärer utanför länet och då blir det långa resor och mycket pengar. I Dalarna saknar man veterinär med jouröppet vilket innebär långa resor utanför länet, säger Anna Nordén och fortsätter:

– Vi orkar inte, vi har till och med fått ta pengar ur egen ficka för att stötta verksamheten. Vi behöver mer pengar helt enkelt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.