Foto: TT, SVT

Drop in-vaccinering införs i Dalarna – för att locka de unga

Publicerad

Under nästa vecka påbörjar Region Dalarna tillsammans med doktor.se med drop in-vaccinering i länet. Målet är att locka fler unga personer att vaccinera sig.

– Vi hoppas att de unga vaccinerar sig då vaccinationsviljan finns, säger Olof Ehrs, vaccinationssamordnare vid Region Dalarna.

Lika så gör Doktor.se på sina mottagningar, men bara under en begränsad tid.

Coronaviruset i Dalarna

– Vi ser nu att bokningstrycket på tillgängliga tider för dos 1 är lägre än tidigare samtidigt som vi vill nå ungdomarna och de som ännu inte bokat sig för dos1. Det gör vi nu genom att erbjuda drop-in och öppna upp tider på dagen då de kanske kommer är på väg till eller från sommarjobb eller andra aktiviteter säger, Jörgen Malmberg, vaccinsamordnare på Doktor.se

Från och med tisdagen 20:e juli börjar Doktor.se med drop-in på sina covid-19 mottagningar i Mora, Falun, Borlänge, Ludvika och Avesta. Denna möjlighet kommer att vara öppen tom fredagen 30:e juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet