Under torsdagen fick flera räddningsenheter rycka ut till olika platser, där träd fallit över exempelvis hus. Meteorologen Josefine Bergstedt reder ut de kommande dagarnas väder. Foto: SVT

Efter dagens blåsväder: ”Det kommer snart in ett nytt område med regn eller snö”

Publicerad

Blåsvädret som tog sin in över Dalarna under natten och på torsdagsmorgonen mattas nu sakta av. – Vinden kommer långsamt att avta under helgen, men det kommer blåsa lite imorgon fredag, säger meteorologen Josefine Bergstedt.

Under torsdagen har SVT Nyheter Dalarna rapporterat om flertalet strömavbrott samt träd som fallit över vägar och på gårdar, efter den kraftiga stormen. Men hur ser det ut framöver?

– Under lördagen kommer det in ett nytt område med nederbörd i Dalarna. Har man då lite snö som sedan smälter och sedan fryser det på igen, då kan det bli väldigt halt så det är läge att byta till vinterdäck.

Hör i klippet ovan om varför vissa stormar får namn, medan andra – som den i Dalarna, inte får något namn alls!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.