Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ett okänt föremål, 15 meter långt och 5 meter brett, ligger begravt åtta meter ner under marken nära den gemensamma vattentäkten för Borlänges och Faluns tätorter. Foto: Anders Hansson, SVT

Efter miljölarmet: Vattenbolaget ska gräva och borra i marken

Uppdaterad
Publicerad

Vattenbolaget för Falun-Borlänge, Lennheden Vatten AB, har nu släppt hemligstämpeln på den rapport som gjorts efter markundersökningen som genomfördes under vintern nära den gemensamma vattentäkten för Borlänges och Faluns tätorter. Enligt rapporten finns avvikelser från det normala i marken på ett flertal platser.

Exakt vad de nu upptäckta föremålen kan vara är dock omöjligt att se på markradar, de flesta sakerna som upptäckts verkar dessutom vara ganska små. Men företaget som gjort undersökningen rekommenderar vattenbolaget att ta reda på vad det handlar om, genom en provgrävning som också kan kompletteras med en slags markborrning för att få upp exempel på de föremål som upptäckts i marken.

Se mer av platsen där ett stort, nedgrävt föremål upptäckts och hör Lennhedens Vattens vd berätta vad de tänker göra i klippet här ovanför.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer