Rättvikspolitikern Elvine Lindell (SD) tycker att Nordiska motståndsrörelsen är tuff och ser ett inbördeskrig i antågande där NMR går i fronten. Foto: SVT

Elvine Lindell (SD) uppmanas att avsäga sig sina uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna uppmanar nu sin partikollega i Rättvik, Elvine Lindell, att avsäga sig sina uppdrag och begära utträde ur partiet.

Det var i en intervju med stiftelsen Expo som Elvine Lindell (SD) sa att NMR är ”tuffa” och att hon delar deras syn på ”judisk makt”. Uttalandet får nu konsekvenser.

– Vi ser allvarligt på det inträffade och Elvine Lindells uttalanden. Hon har uppmanats att avsäga sig alla uppdrag i partiet och begära utträde ur partiet, säger Mikael Bystedt, pressassistent hos Sverigedemokraterna.

Ej gått att nå

Elvine Lindell sitter i kommunfullmäktige i Rättvik och är ersättare i kommunstyrelsen. Hon sitter också med i valnämnden.

SVT Nyheter Dalarna har försökt nå Elvine Lindell, dock utan framgång, för att låta henne ge sin syn på saken. Lindell har en vecka på sig att bestämma sig hur hon vill göra enligt Sverigedemokraterna.

– Om hon inte gör detta kommer vårt medlemsutskott att ta upp ärendet den 15 maj. Frågan om uteslutning prövas därefter av partistyrelsen, säger Mikael Bystedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.