Foto: SVT

Mordmisstänkte mannen i 30-årsåldern begärs häktad efter dödsskjutningen vid Kupolen

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 30-årsåldern som anhölls den 17 juli, på sannolika skäl misstänkt för mord, begärs nu häktad av åklagaren Patrik Säflund.

Mannen i 30-årsåldern misstänks ha varit delaktig i den dödskjutning som skedde vid köpcentret Kupolen i Borlänge, där en man i 20-årsåldern sköts ihjäl.

Mannen som under fredagen begärdes häktad, greps under odramatiska omständigheter tidigt på morgonen i onsdags. Han förnekar brott, enligt advokat Carl-Oskar Morgården.

Dödsskjutningen vid Kupolen i Borlänge 2019

– Han mår ju inte bra av situationen att vara anhållen, men han har lämnat en detaljerad och trovärdig berättelse om vad han påstår har hänt. Vi kommer bestrida häktningsyrkandet, säger han.

Fjärde personen som begärs häktad

Sedan tidigare sitter tre andra personer häktade, två män och en kvinna.

Häktningsförhandlingar sker under dagen i Falu tingsrätt. Då beslutas om den mordmisstänkte mannen i 30-årsåldern ska häktas eller ej.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen vid Kupolen i Borlänge 2019

Mer i ämnet