En person till sjukhus efter dubbla trafikolyckor i Ludvika

Uppdaterad
Publicerad

En person fick föras till sjukhus efter en trafikolycka på riksväg 50 i Ludvika på onsdagseftermiddagen. När räddningstjänsten var på väg från platsen inträffade ytterligare en olycka.

SOS Alarm larmades klockan 17 om den första trafikolyckan trafikolyckan, som inträffade på riksväg 50 i Ludvika. Två personer var inblandade i olyckan, som ska ha varit en form av kökrock där den ena bilen körde in i den andra.

– En avförarna klagade på nack- och ryggsmärtor och fick föras till Falu lasarett, den andra föraren klarade sig bra, säger Torbjörn Berg, räddningsledare vid Ludvika räddningstjänst.

Olyckan orsakade totalstopp på riksvägen i drygt en kvart.

Olycka nr 2 likadan

När räddningstjänsten var på väg från olyckan hamnade de mitt i ytterligare en olycka av samma karaktär, där en bil kört in i en annan bakifrån. Den olyckan orsakade inga personskador.

Varför två likadana olyckor inträffade med 45 minuters mellanrum har inte Torbjörn Berg något svar på.

– Det finns ingen förklaring, mer än ouppmärksamhet, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.