Anders Pettersson, ordförande för Pappers vid Kvarnsvedens pappersbruk, visar kartongerna som bruket kan tillverka. Foto: Lisa Linder Lindberg / SVT

Facket: ”Kvarnsvedens pappersbruk går att rädda – vi kan tillverka kartong”

Uppdaterad
Publicerad

Fackförbundet Pappers tror att det är möjligt att ställa om verksamheten vid Kvarnsvedens pappersbruk för att ha kvar produktionen.

- Alla pratar om kartongsida – att det är framtiden, säger ordförande Anders Pettersson.

Under förra året tog personalen vid Kvarnsvedens pappersbruk fram olika typer av kartongprodukter som facket menar att bruket skulle kunna ställa om till och tillverka: 

– Det känns ju väldigt märkligt att Stora Enso släpper iväg en sådan här grej, säger Anders Pettersson, ordförande för Pappers vid Kvarnsvedens pappersbruk.

Kvarnsvedens pappersbruk

Stora Enso skriver i en skriftlig kommentar: ”Vi har noggrant studerat flera alternativ för Kvarnsveden, inklusive nya produktslag. Trots stora ansträngningar har vi inte funnit nya affärsmöjligheter som vi bedömer kan skapa tillräcklig lönsamhet. I övrigt har vi inget att tillägga och vårt fokus är nu på de pågående förhandlingarna.”

Anders Pettersson, ordförande för Pappers vid Kvarnsvedens pappersbruk. Foto: Lisa Linder Lindberg / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvarnsvedens pappersbruk

Mer i ämnet