Bengt Bäcke från Synskadades riksförbund och skyddsombudet Joakim Hejenstedt är två av de som reagerat på färdtjänstens blandade transporter. I klippet hör du också regionrådet Ulf Berg (M) om det som han kallar en ”oro som kanske inte är befogad”. Foto: Torbjörn Påhlman, SVT

Passagerare och chaufförer i färdtjänsten larmar om dåligt skydd mot coronasmittan

Uppdaterad
Publicerad

Transport i Dalarna anmälde på onsdagen ett antal taxiföretag i Dalarna som kör färdtjänstresor för att chaufförerna utsätts för fara vid transporter av resenärer som är eller kan vara coronasmittade.

Även andra passagerare utsätts för risker säger Transports regionala skyddsombud Joakim Hejenstedt.

– Direkt efter att man kört en bekräftat smittad kan man åka till dialysen och hämta en högriskpatient, säger han och konstaterar att i andra län finns betydligt bättre rutiner och skydd för chaufförer och passagerare.

En av de som reagerat på färdtjänstens blandade transporter i Dalarna är Bengt Bäcke som är ombudsman i Synskadades Riksförbund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet