Fasta Paviljongen ska bli bostäder

Uppdaterad
Publicerad

Nu verkar det bli en rivning av Fasta Paviljongen på sjukhusområdet i Säter och att det ska bli nya bostäder istället.

Fasta paviljongen byggdes år 1912 och turerna kring den har varit många, då byggnaden eldhärjats vid två tillfällen och är snudd på förfallet – men det har inte hindrat många från att besöka byggnaden, trots förbud. En gång i tiden inrymde huset landets värsta brottslingar.

Kunde ej riva herrelöst hus

Men det har varit stora problem med att kunna riva byggnaden. Anledningen är att man inte längre vetat vem som faktiskt äger byggnaden, men nu tycks kommunen ha hittat en lösning.

Fasta paviljongen i Säter

– Fastigheten har fått en ny detaljplan. Det har gjort det möjligt att hitta en lösning och en ny framtid för området, säger Thomas Geijer, fastighetschef, Säters kommun i ett pressmeddelande.

En privat aktör har nu tagit på sig att ta över fastigheten, enligt pressmeddelandet.

– Att det kommer bli bostäder i någon form är glädjande. Vi har en stor efterfrågan på alla sorters bostäder i Säters kommun. Vårt nuvarande utbud räcker inte till, säger Mats Nilsson, kommunalråd i Säter.

Se inslaget om turerna med byggnaden här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fasta paviljongen i Säter

Mer i ämnet