Christer och Susanne fick nog av fartdårarna i Nås – se tricket som ska få förarna att sänka farten

Uppdaterad
Publicerad

Först byggde Christer och Susanne Forsberg en modell av en fartkamera. Men när den slutade att ge effekt och en bil körde rakt in i deras hus tog de till nya metoder för att få bilisterna i Nås att lätta på gasen.

Riksväg 66 går precis intill parets husknut och genom en del i Nås där det är maxhastighet på 60 km/h.

– Folk håller mellan 60 och 100 här – och ännu högre, säger Christer Forsberg.

Hastigheter på dalavägar

– När man ska över vägen här ibland så måste man verkligen skynda sig för all trafik som passerar fort, säger Susanne Forsberg.

Bil körde in i deras hus

Boende i bygden har vid flera tillfällen försökt få en till fartkamera längs vägen, i södergående riktning, eller åtminstone få hastigheten sänkt. Nu har frågan aktualiserats på nytt när det för drygt en månad sedan hände något märkligt.

– Jag hade precis kommit hem och vi hade satt oss ner för att dricka kaffe, när vi hör en hög smäll och hela huset skakar till, säger Christer.

– Då hade en bil kört rätt in i vårt hus, fyller Susanne i.

En tisdag i februari avbröts Christer och Susannes kaffestund när en bil plötsligt körde in i fastigheten. Foto: Privat

Trots omständigheterna klarade sig både föraren och fastigheten bra. Men det har gjort boende i Nås ändå mer benägna om att nu få till en förändring.

– Händer inget, så fortsätter jag bygga upp fler farthinder, säger Christer.

I klippet: ”De bromsar in tills de ser vad det är”  – Se Susanne och Christers nya kreativa lösning för att försöka få bilisterna att sakta ner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hastigheter på dalavägar

Mer i ämnet