”Akuta saker måste göras” – hör kommunalrådet om varför det 12 punkter långa programmet mot kriminalitet i Borlänge är nödvändigt. Foto: Bodil Ljungberg, SVT

Fler poliser och kameror – så vill Bohman (S) få bukt med kriminella i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Fler poliser och ordningsvakter, fler kameror och ett intensivare arbete med avhopparverksamheten. Det är några av åtgärderna som Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande i Borlänge vill se för att komma till rätta med situationen i västra Borlänge.

Bland åtgärderna finns en önskan om att polisen ser till att de utlovade nio nya områdespoliserna kommer på plats. Dessutom ska ordningsvakter ut på fler platser i kommunen.

Jan Bohman pekar även ut utökad kameraövervakning som en viktig åtgärd, totalt ska 75 nya kameror komma på plats.

Övriga punkter på programmet är bland annat:

• Tunabyggen ska arbeta mer med olovlig andrahandsuthyrning.

• Drogkontrollerna med bland annat droghundar på utvalda skolor utvecklas

• Kommunen intensifierar arbetet med gängkriminella som vill hoppa av det kriminella livet.

– Krafttag måste nu tas för att få ordning på den brottslighet som visat sitt fula tryne. Vi socialdemokrater ser problemen och tänker vara en del i att lösa dem. Det ska vara svårt att ägna sig åt kriminell verksamhet i Borlänge, skriver Jan Bohman (S) i ett pressmeddelande.

Långsiktigt vill Bohman bland annat se förebyggande åtgärder genom stöd till föräldrar till elever och en större samverkan med kommunens föreningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.