Fortsatt spridning av coronaviruset i Borlänge – har nu nått hemtjänsten

Uppdaterad
Publicerad

Borlänge kommun fortsätter att drabbas hårt av coronaviruset. Under fredagen var coronasmitta konstaterad på fem av kommunens totalt åtta äldreboenden sedan de smittade på ett av kommunens äldreboenden evakuerats till sjukhuset. Det är även bekräftat att viruset finns inom hemtjänsten.

Dalarna har ett högt dödstal i förhållande till andra landsortslän och en stor del av dem har varit i Borlänge. För att kunna ta hand om alla äldre som drabbas har en särskild avdelning öppnats på Borlänge sjukhus, och i nästa vecka kommer Region Dalarna hjälpa kommunen att starta ytterligare en vårdavdelning på sjukhuset.

– Vi har ett systematiskt arbete på alla nivåer nu för att säkerställa en bra och trygg vård för både patienter och personal, säger Anna Andersson som är chef för sociala sektorn inom Borlänge kommun.

Coronaviruset i Dalarna

Virusets utbredning gör även att det ställer mer krav på att skyddsrutinerna efterföljs. Malin Ragnegård, ordförande för Kommunal Bergslagen säger att skyddstopp i annat fall kan kan införas.

Hör i klippet Kommunals Malin Ragnegård berätta mer om vilka åtgärder som facket kan kräva och Anna Andersson om coronasituationen i Borlänge just nu!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet