Foto: Sören Andersson, TT

Fosshaug lämnar Peace & Love City – klar för AIK

Uppdaterad
Publicerad

– Det har varit jättekul att vara hemma och hjälpa moderklubben. Vi gjorde efter förutsättningarna en bra säsong nu senast och det har varit rolitg att jobba med Jocke (Nyström, assisterande tränare, reds anm.). Vi växte i stort sett upp på samma gata, säger Fosshaug.

Hur det blir med uppdraget som förbundskapten för Somalias bandylag är ännu inte klart.

– Vi vet inte ännu. Det är en fråga om tid, hur mycket jag kan avvara och vad styrelsen vill.

Att Fosshaug var på väg bort har varit känt inom klubben sedan tidigare säger Daniel Johansson, klubbchef i Peace & Love City.

– Ja, vi har haft en dialog jag och Pelle. Det är ju så klart en friktion att behöva pendla från hemmet i Västerås till Borlänge, det ha inte varit så enkelt för honom, säger Daniel Johansson.

Har ni någon ny tränare på gång?

– Vi är ingen rik klubb som kan hosta upp feta kontrakt så vi får försöka erbjuda helhetspaket och då kan det dra ut på tiden lite. Jag har kontakt med ett par killar och förhoppningsvis är det löst inom en månad, säger Daniel Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.