Foto: SVT

Villa brann ner norr om Ludvika – flera kraftiga explosioner

Uppdaterad
Publicerad

Det var sent på onsdagseftermiddagen som ett larm kom in till SOS om en villabrand i Gräsberg, Ludvika kommun. Villan totalförstördes men ingen kom till skada. Dock utlöstes flera explosioner under brandförloppet.

När räddningstjänsten anlände till platsen så ska det enligt uppgifter varit en fullt utvecklad brand i taket på villan.

Räddningstjänsten arbetade med flertalet enheter med att skydda omgivningen, då villan inte skulle gå att rädda. Enligt uppgift fanns det också gasflaskor samt ammunition i byggnaden.

– Det har varit flera kraftiga explosioner, som vi dels tror kommer från ammunition men också gasflaskor, berättade då Johan Wahrén, inre befäl på räddningstjänsten Dalamitt.

Gick inte att rädda huset

Vid 17-tiden på onsdagskvällen meddelade räddningstjänsten att villan inte kommer gå att rädda.

– Vi är fortfarande kvar med samtliga nio enheter och försöker förhindra spridningen, sa Wahrén.

Två ambulanser larmades ut till olyckan men kunde senare vända hemåt då inga personer ska ha kommit till skada. Polisen misstänker inte heller något brott i samband med branden.

Kvar under natten

Vid 19.15-tiden berättade Wahrén att räddningstjänsten fortsatt arbetar med att minska spridningen, men att branden nu bedöms vara under kontroll.

– Vi är fortsatt kvar med åtta resurser, men kommer sakta att börja att avveckla vissa.

Prognosen är att räddningstjänsten fortsätter att arbeta med branden under natten mellan onsdag och torsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.