Orsa rovdjurspark dagen efter olyckan inträffade. Foto: Ulf Palm/TT

Hål hittat i stängslet – ingenting åklagaren känner till

Uppdaterad
Publicerad

De tidigare uppgifterna som cirkulerat i flera medier om att ett hål ska ha hittats i stängslet är ingenting som åklagare Maria Johansson känner till.

Ett hål har hittats i björnhägnet på Orsa rovdjurspark, berättade Aftonbladet. Det var under fredagen som en björn tog sig in i ett hägn där en djurskötare och en barnfamilj om fyra personer uppehöll sig. Familjen lyckades ta sig ut genom att klättra över stängslet, men djurskötaren, en 18-årig man, dödades av björnen.

LÄS MER: Det kan ha varit en lek

18-årig djurskötare död i björnattack

Under söndagen dementerar dock kammaråklagare Maria Johansson vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål uppgifterna om hålet i stängslet och säger att det inte är någonting som hon känner till. Den enda teori hon har i nuläget är den om att björnen ska ha tagit sig in genom en grop, säger hon till SVT Nyheter Dalarna.

LÄS MER: Efter attacken – nu öppnar parken igen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

18-årig djurskötare död i björnattack

Mer i ämnet