Foto: SVT/TT

Läsarnas berättelser: ”Vägens skick har orsakat skador på min bil för 65 000 kronor”

Publicerad

Har din bil blivit skadad av dåliga vägar? Vi bad läsarna dela med sig av sina upplevelser från de svenska vägarna.

SVT rapporterade · Här är läsarnas berättelser från Sveriges vägar

I somras fick trafikanter sina bilar delvis förstörda av den misslyckade vägbeläggningen på Vasaloppsvägen.
I helgen drabbdes bilister på väg 66 mellan Smedjebacken och Ludvika av att asfalt lossnade och klibbade fast i däcken.

Många har nu fått nej på sin skadeståndsansökan och besluten går inte att överklaga. Har din bil blivit skadad av dåliga vägar? Berätta din historia här och maila gärna en bild till dalarna@svt.se
 
06.06
08.56
Otaliga stenskott längs E6 runt Göteborg för att vägarna inte hålls rena. Så fort en lasttbil råkar åka lite över linjen virvlar det upp sten och grus. Förstår inte varför försökringsbolagen inte ligger på om ostädade vägar mer.
10.04
Skulle svänga ut höger i en korsning i Borlänge och ser en vattenpöl på vägen (alltså inne på asfalten). Tänker inte på det men när jag kör i pölen visar det sig vara ett djupt hål som är så djupt att min bil slår i underredet/bärarmar med ett ljudligt "klonk" med reparationer som följd.

Kontaktar Borlänge kommun och Trafikverket men får svaret att det inte alls är något fel på vägen på det anvisade stället. Några dagar senare är dom på plats för att laga "skadan som inte finns"...
10.04
För många år sedan var det fel på beläggningen mellan Falun och Grycksbo jag fick Rutan förstörd! Men även då var man oskyldig enligt deras expert!
10.05
För några somrar sedan fick jag en fälg och ett däck sönderslagna vid färd mellan Valdemarsvik och Finnkroken i Östergötland.
Det hade regnat. Ett stort och djupt potthål hade blivit vattenfyllt varför däck och fälg slogs sönder när jag körde ner i det osynliga hålet.
Vägen hade under lång tid haft skador och hål i asfalten men på andra ställen än där olyckan hände.
Dom skadorna hade anmälts till vägförvaltningen men vare sig reparationer eller varningsskyltar hade skett/satts upp.
Den lokala entreprenören nekade förstås och vägverket förklarade dom oskyldiga och att skadan inte ersätts.
Jag hade flera konversationer med vägverket och handläggaren och det var uppenbart att dom dels noterat att anmälan om vägskadorna hade inkommit FÖRE min skada skedde och även att jag förmodligen hade rätt (men det kunde dom ju inte säga rakt ut) men då den lokala entreprenören nekade blir det ingen ersättning!
Ynkligt och rättslöst för mig tyckte och tycker jag.
10.54
Jag fick punktering på mitt högra framdäck på vägen från Gantofta till Helsingborg. I en högerkurva på vägen hade asfalten släppt och blivit en stor grop med vassa kanter. Den var kvar på samma sätt mer än ett halvår, trots att jag meddelade kommunen samma dag det hände. Mvh Britt-Amie
10.59
Mellan Valdemarsvik och Åtvidaberg för några år sedan. Det var en bula i asfalten som var stor som en handboll. Det fanns inga varningsskyltar för detta och jag körde rakt på i 70 km/h. Det smällde till i bilen och jag var tvungen att ta in den på reparation och ny framvagnsinställning.
11.05
Småvägarna runtom Ystad och österlen är under all kritik. De är lappade och lagade till förbannelse. Dessutom kör tung trafik på dem. Inte vidare kul att köra på i dimma! Livsfarliga gropar på många ställen! Skärpning för Trafikverket och kommunerna Ystad/Simrishamn och Tomelilla.
11.09
Kraftig sten skott RV70 före avfart Gustafs söder gående fil rutan måste bytas själv riska på försäkring 1500:- 20181106 hände det är nu tredje rutan inom 4 år som måste bytas

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vägskador i Dalarna

Mer i ämnet