Se filmen från Kickis färd på Vasaloppsvägen – lyckas fånga när rutan spräcks av stenskott. Foto: Patrik Qvicker, SVT

Kickis bil blev obrukbar – ”Ingen har gjort något fel”

Publicerad

De trafikanter som i somras fick sina bilar delvis förstörda av den misslyckade vägbeläggningen på Vasaloppsvägen får ingen ersättning från Trafikverket.

Myndigheten menar att ingen har gjort något fel och inte ens den bilist som drabbades värst och först slog larm om bekymren får skadestånd.

– De klarar sig alltid, säger Kicki Igelström i Transtrand.

Hon var den första som slog larm om att något gått fel efter den nya ytbeläggningen av Vasaloppsvägen mellan Fiskarheden och Evertsberg i somras.

Asfalten blödde

Morgonen till den 30 maj började asfalten att blöda, en smetig sörja sprutade upp och stora kletiga stenar lossnade och förstörde under de närmaste dagarna mängder av fordon.

 - Det fanns inga skyltar, inga varningar. Det var jag som ringde trafikradion och slog larm. Senare under dagen kom det upp skyltar, säger Kicki Igelström.

Bilen förstörd

Bilen var obrukbar efteråt och alla skadorna dokumenterades.

 - Bilen fick bärgas, den gick inte att köra längre. De bytte hjulen och tog bort allt klet. Jag fick en spricka över hela rutan och mängder av stenskott på flera ställen, säger Kicki Igelström.

Förhoppningen var att Trafikverket som ansvarar för den misslyckade beläggningen av bindemedlet och stenarna skulle ta sitt ansvar.

Hon krävde skadestånd. Men svaret är nu nej. Trafikverket menar, efter flera månaders utredning, att ingen har gjort något fel på Vasaloppsvägen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vägskador i Dalarna

Mer i ämnet