Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Drygt 700 skyltar har tillverkats inför vinterns arrangemang – följ med till Vasaloppets lokal och se vad de gjort efter att centralförrådet brann ner Foto: SVT

Här visar projektledaren upp arbetet med att återställa Vasaloppets lager efter branden

Uppdaterad
Publicerad

Mängder av material och maskiner upp i rök när Vasaloppets centralförråd brann ned i november förra året. I ett tillfälligt förråd har organisationen nu köpt in och byggt upp det som behövs inför vinterns arrangemang.

– Dagen efter branden var vi ett gäng som gick igenom vårt gamla förråd i huvudet. Vi tänkte rum för rum och hylla för hylla. På så sätt skapade vi en inventarielista, säger Anders Holmberg som är projektledare på Vasaloppet.

Det var den tredje november som Vasaloppets centralförråd brann ner vid Hemus skidstadion. I det förvarades allt från maskiner och skotrar till staket och blåbärssoppa.

– Nu har vi koncentrerat oss på vinterarrangemanget och sett vilka produkter vi behöver tillverka, så tar vi sommaren senare, säger han.

Deltagarna kommer inte påverkas

Bland det som förlorades i branden fanns bland annat nästan 2 kilometer staket och över 2 000 skyltar av alla sorter, som väghänvisningar, information om var skräp ska slängas och åt vilket håll toaletterna är.

– Vi kommer säkert upptäcka att något fattas, men det kommer inte att märkas för deltagarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.