Helena valde bort Facebook

Uppdaterad
Publicerad

Tar du med telefonen på toaletten, kollar du av flödet på Facebook när du vaknar på morgonen och har du med telefonen när du leker med ditt barn?

För vissa blir den ständiga uppkopplingen ett stressmoment i vardagen. Helena Tengvall är en av alla dem som kände sig påverkad av det ständiga flödet, och valde att sluta vara delaktig på sociala medier.

– Så fort man hade lite tråkigt eller inte var stimulerad, då var telefonen framme. Så läste man någonting och så fick man någon känsla av att någonting var sorgligt eller att någon annan hade det jobbigt eller att någon annan var glad, så kände jag att man tappar bort sig själv lite och vad man själv känner, säger hon.    

Och det som Helena beskriver är hon långt ifrån ensam om. Mer än var sjunde svensk är idag delaktiga på sociala nätverk som Facebook, Instagram och Twitter och i snitt lägger vi nästan 4 timmar i veckan på sociala nätverk. Helena tröttnade på att ständigt snegla på vad andra gör och valde att säga upp sitt facebook-konto för att få mer tid till sig själv och familjen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalarna/Gävleb – stress och utbrändhet

Mer i ämnet