Tog tvärstopp efter hektiskt studieliv

Publicerad

Ett pressat arbetsliv är en orsak till utbrändhet men det finns fler. När 33-årige David Svadling för några år sedan skulle ta sin examen tog det tvärstopp.

Utbrändhet på grund av stress blir allt vanligare och ofta hänger det ihop med ett körigt arbetsliv. Men det finns andra orsaker.

Ett alltför hektiskt studieliv gjorde så att David Svadlings kropp sade ifrån.

– Jag fick göra EKG men de hittade inget fel, säger David Svadling.

Trötthet, håravfall och hjärtklappning var några av symptomen för David Svadling som under flera år före sin examen gick på högvarv. Allt var han med på och för alla ställde han upp. Till slut gick inte längre. Han sökte och fick professionell hjälp och började så småningom se ljust på tillvaron igen. Men det som hände då, för åtta år sedan, har satt sina spår.

– Jag känner att jag klarar av mitt jobb men jag behöver mycket sömn och så var det inte innan, säger David Svadling.

Nu är David Svadling 33 år och både tröttare men också mer tillfreds än innan han blev utbränd. Sedan två år tillbaka jobbar 100 % som konsult på ett produktutvecklingsföretag. Något som fungerar tack vare ett bra stöd från företaget.

– Jag har en väldigt bra relation med företaget och min chef, avslutar David Svadling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalarna/Gävleb – stress och utbrändhet

Mer i ämnet