Hundratals i demonstration för ambulans i Rättvik

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen hålls en demonstration i Rättvik för att få tillbaka den ambulans som togs bort i samband med landstingets nedskärningar. Demonstrationståget samlade hundratals personer.

”Vi vill ha ambulansen tillbaka” skanderade demonstrationståget som gick genom centrala Rättvik på väg mot kommunhuset i Rättvik, där det hölls tal.

Bland deltagarna syntes bland annat landstingspolitikerna Ulf Berg (M) och Birgitta Sacredeus (KD).

Val 2018 Dalarna

– Det var nog första gången jag har gått i ett demonstrationståg, sa landstingets oppositionsråd Ulf Berg (M) från talarstolen! Men när man gör det för en god sak så känns det ju riktigt trevligt!

Sedan våren 2017 utgår ambulansen från Leksand efter att ambulansgaraget i Rättvik avvecklats som en del i landstingets sparpaket. Sedan dess har protesterna avlöst varandra.

Från hela den samlade oppositionens sida vill man se att ambulansen flyttas tillbaka. Landstingsrådet Elin Norén kommenterade i oktober i fjol de utryckningstider som blivit längre i Rättvik – men kortare på annat håll – såhär:

– Idag är det en jämnare fördelning över länet, säger landstingsrådet Elin Norén (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Dalarna

Mer i ämnet