Hyresgästen Conny Persson i Borlänge kan inte köpa elbil – saknar möjlighet att ladda hemma

Uppdaterad
Publicerad

Conny Persson som bor i Tunabyggens kommunala fastigheter i Borlänge har länge velat köpa en elbil. Det finns dock ett problem, det finns ingenstans för honom att ladda nära sitt hem.

– Jag måste gå minst sex kilometer för att ens kunna ladda, säger han när SVT Nyheter Dalarna träffar honom vid hans nyinköpta hybridbil.

– Titta här, säger Conny direkt när SVT kommer till platsen.

Han visar upp en tidning som han precis hämtat från postlådan där en ny grå, eldriven SUV visas upp på ett dubbelsidigt blad.

Dalarna – Klimatet i fokus

– Det är precis en sådan man skulle ha köpt! utbrister Conny Persson.

Inte klimatsmart

Conny är en av alla de hyresgäster i Dalarna som inte har möjlighet att ladda elbil vid hemmet då det saknas laddare. Något som han menar inte ger alla möjligheten att tänka klimatsmart.

– Det känns som om hyresvärdarna inte har prioriterat frågan och det tycker jag är tråkigt, för vi som bor i hyresrätter vill också ha möjlighet att ladda, säger han.

Det kommula bostadsbolaget i Borlänge, Tunabyggen, kommer inom kort gå ut med ett erbjudande om laddstolpar för elbilar till hyresgästerna – en kampanj som görs när man nu ser ett ökat intresse från de boende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Klimatet i fokus

Mer i ämnet