I Borlänge ska fler hyresgäster få tillgång till laddstolpe

Uppdaterad
Publicerad

Det kommula bostadsbolaget i Borlänge, Tunabyggen, kommer inom kort gå ut med ett erbjudande om laddstolpar för elbilar till hyresgästerna – en kampanj som görs när man nu ser ett ökat intresse från de boende.

– Vårt mål är att ligga i framkant eftersom elbilar är framtiden, säger Maria Mårds på Tunabyggen.

I Borlänge finns i dagsläget inga laddstolpar vid de 5100 bostäder som hyrs ut hos Tunabyggen. Intresset för laddstolpar har ökat och därför vill bostadsbolaget nu undersöka hur de kan möta behovet.

– Tanken är att vi ska kunna erbjuda alla som vill att få tillgång till elbilsstolpe, säger chefen för bygg och projekt Maria Mårds.

Dalarna – Klimatet i fokus

Finns svårigheter

– Vi kommer göra det vi kan men det är svårt på vissa ställen eftersom möjligheterna inte alltid finns att göra om motorvärmare eller bygga stolpar. Vi vill också undersöka om det finns chans att dela laddstolpe eftersom laddarna inte alltid används hela tiden.

Hur viktigt är det att hyresgäster får tillgång till laddstolpar?

– Vi tror att det är viktigt eftersom elbilar är framtiden, säger Maria Mårds.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Klimatet i fokus

Mer i ämnet