Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Intresset är väldigt stort” – Per Nordström på Dalarnas innebandyförbund kommenterar läget för sporten. Foto: Gunilla Wikström/SVT

Innebandyintresset tillbaka i Dalarna: ”Enkel och rolig sport”

Uppdaterad
Publicerad

Återväxten är god och intresset för innebandy ökar igen, efter en tillfällig svacka. Under mitten av 90-talet fanns 59 föreningar och 251 lag i Dalarna.

Sen avtog intresset och man såg en nedgång av antalet föreningar.

Efter att ha varit nere och djupdykt på 163 lag 2008 har sporten återhämtat sig. Idag finns 35 föreningar och 225 lag.

– Jag tycker att vi klarade oss ganska bra under pandemin och nu ser vi en riktigt bra framtid med fin återväxt, säger Per Nordström på Dalarnas innebandyförbund.

Störst ökning bland unga

Intresset för innebandy ökar i hela landet enligt en undersökning som Svenska innebandyförbundets låtit Uppleveseinstitutet genomföra.

2018 låg intresset på 8 procent, samma 2019 och 2020 för att sedan peka uppåt till 9 procent 2021 och 2022 har intresset ökat till 11 procent .

Störst ökning bland ser man bland de unga (15-29 år) .

I de stora städerna är intresset som störst med flest antal klubbar och lag, men Dalarna räknas också som ett ganska stort innebandydistrikt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.