Insatsstyrkan stormade in hos misstänkt för jaktbrott – polisen anmäler sig själva

Uppdaterad
Publicerad

Ledningen för Polismyndigheten i region Bergslagen beslutade på fredagen att anmäla sig själva, det skriver tidningen Svensk Jakt. Anmälan handlar om hur polisen skötte husrannsakan hemma hos en av de misstänka jägarna för jaktbrottet på Amungen.

Tidningen Svensk Jakt var först med att berätta om polisens anmälan. Tidningen har berättat om hur polisens regionala insatsstyrka stormade in hos en kvinna och hennes två barn i tisdags morse. Kvinnans sambo hade då vid fem-tiden på morgonen gripits av polis, misstänkt för grovt jaktbrott.

Tungt beväpnad polis

Misstänkt dödad varg på Amungen

Enligt Svensk Jakt ska tungt beväpnade poliser i skyddsutrustning ha stormat fastigheten, trots att det borde stått klart för den som ledde operationen att familjen inte utgjorde något hot.

Ska utredas av åklagare

Insatsen anmäls till avdelningen för särskilda utredningar vilket är en avdelning inom polisen som utreder brott begågna av poliser. Enligt Svensk Jakt ska händelsen utredas av åklagare i chefsställning som ska bedöma om agerandet var lagligt eller om det strider mot polisens regelverk.

Presstalespersonen för polisen i Bergslagen kan inte ge någon kommentar om anmälan under fredagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt dödad varg på Amungen

Mer i ämnet