Foto: SVT

Misstänkta jaktbrottet på Amungen – fyra män begärs häktade

Uppdaterad
Publicerad

De fyra män som suttit anhållna misstänkta för grovt jaktbrott på sjön Amungen begärs häktade. Åklagaren motiverar begäran med att de fyra riskerar att undanröja bevis eller försvåra utredningen på annat sätt.

De fyra männen är i 20- till 30-årsåldern greps i tisdags efter att ha varit anhållna i sin frånvaro. Åklagaren i fallet, Helena Eckerrot Flodin är mycket fåordig i dagsläget.

– Jag kan inte kommentera hur de misstänkta ställer sig till misstankarna eller på vilket sätt de skulle kunna försvåra utredningen, säger hon.

Misstänkt dödad varg på Amungen

Misstankarna gäller en händelse i mars tidigare i år där en varg ska ha dödats på sjön Amungen. I ett tidigt skede gick polisen ut och sökte en man som setts köra en klarblå skoter. En av de misstänkta männen står som ägare till just ett sådant fordon.

Häktningsförhandlingen äger rum under fredagen i Örebro tingsrätt.

SVT Dalarna har pratat med två av männens försvarsadvokater vars klienter förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt dödad varg på Amungen

Mer i ämnet