Maria Spring bestämde sig för att ”gasa sig ur krisen” och startade ett helt nytt företag under pandemin. Foto: Charlotte Pettersson/SVT

”Jag gasar mig ur krisen” – Maria i Orsa startade turistföretag under coronaåret

Uppdaterad
Publicerad

När Maria Springs jobbuppdrag försvann på grund av pandemin bestämde hon sig för att satsa på något helt nytt. Hon gick samman med fyra kompisar och köpte en stor gård som nu omvandlats till bland annat restaurang och vandrarhem.

Maria Spring arbetade inom mäss- och eventbranschen när pandemin kom. Hon förlorade i stort sett alla uppdrag och bestämde sig då för att helt byta spår.

– Jag är inte typen som bromsar mig genom en kris, jag gasar snarare.

Coronaviruset i Dalarna

Tillsammans med fyra kompisar köpte hon en stor före detta lägergård utanför Orsa i oktober. En stor renovering påbörjades och de har nu öppnat bland annat restaurang och vandrarhem i lokalerna.

– Det blev rätt i tiden. Jag var lite trött på min förra bransch och att behöva resa. Nu kan jag jobba på en plats jag trivs på och med saker jag gillar.

“Hopplöst att planera”

Men att starta ett helt nytt företag är inte lätt, särskilt inte under en pandemi.

– I och med att reglerna ändras hela tiden är det hopplöst att planera.

– Vi har ett kalendarium och marknadsföring klart, vi bara väntar på en tid när man kan ha lite mer framförhållning så vi kan trycka på startknappen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet