Johan Eriksson blir tillförordnad vd för Vasaloppet. Foto: Vasaloppet

Johan Eriksson blir tillförordnad vd för Vasaloppet

Publicerad

Nu har Vasaloppet utsett en ny tillförordnad vd efter att Eva-Lena Frick lämnat. Det blir den tidigare utvecklingschefen Johan Eriksson som tar över jobbet.

Johan Eriksson har jobbat på Vasaloppet sedan 2013 och han har bland annat varit vikarierande sportchef och nu senast utvecklingschef.

– Jag känner mig ödmjuk inför uppgiften och samtidigt väldigt entusiastisk. I dagsläget är Vasaloppet inne i ett skede där vi hela tiden får nya erfarenheter och utvecklas som arrangör och inspiratör för det vi i grunden står för, motion och hälsa. Något som väl aldrig varit så relevant som nu i dessa tider, säger Johan Eriksson i ett pressmeddelande.

Ordförande Jonas Estéen meddelar att Vasaloppsstyrelsen avser att påbörja rekryteringsarbetet att hitta en ny vd efter att Vasaloppets vintervecka har genomförts nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.