Hattar bars både till vardag och fest. Foto: Hannes Forssell/SVT

Karin Larssons kläder visas i ny utställning

Uppdaterad
Publicerad

Besökare på Carl Larsson-gården kan under hösten komma ännu närmare livet som levdes i huset i Sundborn. Nu visas delar av Karin Larssons egendesignade garderob upp.

– Hon designade och sydde mycket själv och det finns dokumenterat i brev där hon till exempel tackar sin mor för tyger som hon hoppas göra något fint med, säger Caroline Edman.

LÄS MER: Carl Larsson-gården är årets turismål

Vardag och fest

I flera rum på Carl Larsson-gården har vardags- och festkläder och hattar ställts upp, för att ge besökarna ytterligare en dimension av Karin Larsson.

TV: Karin släppte korsetten – se hela inslaget om Karins kläder

– Vi har haft utställning hela sommaren i kvarnen om Karin Larssons liv, och nu när den är stängd kände vi att vi ville fortsätta och förlänga säsongen, som börjar klinga av nu, säger Caroline Edman.

Förlänga säsongen

En orsak till att försöka förlänga säsongen så gott det går är det faktum att föreningen efter den förskingring som skedde tidigare är skuldsatt, och måste hitta nya sätt att få in mer pengar.

LÄS MER: 3,5 års fängelse för grov trolöshet

– Det är klart att vi behöver våra besökare, och det här är ett försök att få fler att hitta hit även på lågsäsong, säger Caroline Edman.

Verksamheten ska dock inte vara hotad.

– Läget är absolut under kontroll, men vi lever ju på lånade pengar så vi har inget överflöd om man säger så, säger hon.

LÄS MER: Detta har hänt – läs allt om Carl Larsson-bedrägeriet här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.