”På ställen där det inte finns ett kollektivt behov av att resa tycker jag inte att man behöver ha en buss”, säger Kollektivtrafiknämndens ordförande Abbe Ronsten. Foto: Hannes Forssell, SVT

”Kollektivtrafik ska finnas där fler faktiskt reser”

Uppdaterad
Publicerad

Abbe Ronsten (S) tycker inte att det är försvarbart att erbjuda kollektivtrafik för alla i länet.

– Att ha kollektivtrafik för få resenärer kommer vi inte ha möjlighet att ha, säger han.

Att kollektivtrafiken ska vara något som precis alla ska kunna nyttja tycker inte kollektivtrafiknämndens ordförande vore någon bra idé. Bland annat ur ett miljömässigt perspektiv.

I stället pekar han exempelvis på möjligheten att erbjuda så kallad flextrafik på en sträcka om det efterfrågas, och om den blir populär – göra den till en permanent linje.

Dalarna – Klimatet i fokus

MISSA INTE: Chatt om kollektivtrafiken under torsdagen

Under torsdagen kommer Abbe Ronsten (S), nuvarande ordförande i kollektivtrafiknämnden, Torsten Larsson (KD), blivande vice ordförande i kollektivtrafiknämnden att tillsammans med representanter från Dalatrafik finnas på plats hos oss för att chatta och svara på frågor som kommit in om kollektivtrafiken. Ställ din fråga nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Klimatet i fokus

Mer i ämnet